ADEMTHERAPIE

De adem is bij spreken (stemgeven) en presenteren van essentieel belang. Maar niet alleen bij het spreken is de adem belangrijk. Wanneer ademen niet functioneel verloopt, kunnen allerlei klachten ontstaan, zoals slaapproblemen of tintelingen in de vingers. Ook spanningsklachten (denk aan chronische pijn, burn-out) kunnen door dysfunctioneel ademen veroorzaakt worden. Bij al dit soort klachten kan ademtherapie helpen, maar ook bij astma, COPD en hyperventilatie.

Door middel van de docenten-opleiding ademtherapie methode Dixhoorn breid ik de vaardigheden opgedaan in de opleiding Logopedie en Adem-en ontspanningstherapie nog verder uit.

Bij ademtherapie volgens de methode Dixhoorn wordt tijdens de eerste vier sessies de indicatie voor AOT vastgesteld.

Samen met jou wordt gezocht naar een instructievorm met als doel een merkbare verandering. Instructies kunnen zowel liggend, zittend of staand zijn. Deze zijn in principe voor iedereen uitvoerbaar en sluiten aan bij houdingen in het dagelijks leven. Ook handgrepen (zachte manuele technieken) zijn mogelijk.

Na vier sessies wordt duidelijk of het probleem reageert op de ontspanning. Dan wordt besloten of het gewenst is de behandeling voort te zetten.

Een sessie ademtherapie duurt 50 min.

Lees de brochure over AOT : Methode Dixhoorntraining.

Logopedie TaalSignaal

Werengouw 87B
1024 NN Amsterdam
T: 0651176627

Wie ben ik?