Vergoeding voor logopedie

Logopedie wordt door de zorgverzekeraars vergoed vanuit het basispakket. Ik kan logopedie in de meeste gevallen direct declareren bij uw zorgverzekeraar zonder dat u rekeningen thuis krijgt.

Afspraken

Als je 24 uur van te voren afbelt wordt de afspraak niet berekend. Als je later afbelt zoeken we naar een alternatief. Als die er niet is wordt de afgesproken afspraak wel berekend.

Zit logopedie in het basispakket?

Ja, je hoeft je voor logopedie dus niet extra te verzekeren. Dit is per verzekering anders; het ligt eraan of de praktijk een contract met de verzekeraars heeft. Voor dit jaar heeft mijn praktijk alle contracten getekend. Dit staat los van het “eigen risico”. Via de basisverzekering heeft elke volwassene een verplicht eigen risico voor de zorgverzekering . Of en in welke gevallen je vrijstelling voor het verplicht eigen risico krijgt, beslist elke zorgverzekeraar zelf.

Kinderen onder de 18 jaar betalen geen premie en hebben daarom géén verplicht en geen vrijwillig eigen risico.

Kwaliteit

Controle van de kwaliteit van logopedie vindt plaats op basis van na- en bijscholing en via auditing door auditbureaus KIWA en HCA. Meer informatie over het Kwaliteitsregister Paramedici: www.kwaliteitsregisterparamedici.nl

Logopedie TaalSignaal

Werengouw 87B
1024 NN Amsterdam
T: 0651176627

Wie ben ik?